ZÁKLADNÍ KOLO SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM SPORTU V KOLEŠOVĚ

Naše zbrusu nová závodní trať si v sobotu 21. května 2016 odbyla svou premiéru nebo (chcete-li…) svůj křest. Přijela k nám celkem tři družstva z SDH Chrášťany a Přílepy, aby si tu v základním kole soutěže v požárním sportu změřila své síly.

První disciplínou sobotního odpoledne byl překážkový běh. Absolvovali ho čtyři reprezentanti z každého družstva a překážkovou trať zdolávali celkem dvakrát.

Dvakrát si pak také borci z výše zmíněných sborů vyzkoušeli požární útok. Časy obou disciplín byly – ve všech kategoriích - velice solidní. A vzhledem k tomu, že do Kolešova dorazila tři družstva v různých kategoriích, rozdávaly se tu jen zlaté metály, jen první místa.

O skvostné občerstvení se po celé odpoledne staraly kolešovské hasičky. Na soutěž se potom přišli podívat nejenom naši nejmladší hasiči (ti budou do tajů požárního sportu zasvěcováni už velmi brzy….), samozřejmě dospělí dobrovolníci (z jednotky byli tuším úplně všichni a starali se především o organizaci závodu; na tomto místě je myslím potřeba poděkovat především panu Jiřímu Čečrdlemu z SDH Kolešovice, který k nám přijel a byl nám při přípravě závodů velmi platně nápomocen jak radou, tak skutkem), ale dorazila k trati i bezmála polovina obce. Počasí vyšlo, svítilo sluníčko a nebylo vedro k padnutí, zkrátka premiéra závodní trati našim hasičům, ať tentokrát ještě jakkoli nesoutěžili, vyšla na sto procent.

Nabízím několik málo fotografií z této vydařené akce a na závěr i tradiční video:

Nástup soutěžících

 

Starosta SDH Kolešov Václav Svítil a tým rozhodčích

 

Překážkové dráhy (vlevo pro muže, vpravo pro ženy)

 

Tým z SDH Chrášťany na trati

 

Příprava před požárním útokem

 

... a po útoku

 

Závěrečný nástup

 

Vyhlášení výsledků